Satunnaismuistoja

Risto Pakarinen on kirjan kustantaneen Finnjewel Oy:n toimitusjohtaja, kirjoittaja ja yrittäjä. Hän toimi myös  Hockey-lehden päätoimittajana 2003-05.

Hän on The Hockey Newsin, IIHF.comin ja NHL.comin vakituinen avustaja ja hänen tekstejään on ilmestynyt lisäksi esimerkiksi ESPN Magazinessa ja The Sporting Newsissä.

Joukkue vailla vertaa on hänen ensimmäinen kirjansa.

www.ristopakarinen.com

Kun jääkiekon MM-kisojen kultamitalit ripustettiin pelaajien kaulaan ja Suomen joukkueen kapteeni Timo Jutila haki maailmanmestaruuspokaalin, kansa hullaantui ja lähti kaduille juhlimaan.

Tuskin kukaan kuvitteli, että vielä 15 vuotta myöhemmin Suomella olisi vain yksi maailmanmestaruus tilillään.

Joukkue vailla vertaa on tarina pettymyksestä, voitosta, joukkuehengestä, hauskanpidosta, ruotsalaisesta valmentajasta, joka sai suomalaisista kaiken irti ja tietenkin jääkiekosta ja voittamisen vaikeudesta.

Kirjaan on haastateltu vuoden 1995 mestarijoukkueen kaikki pelaajat sekä valmentajat Curt Lindström ja Hannu Aravirta

Tämä on heidän tarinansa.

--> Hae ilmainen näyteluku tästä.


Arvioita kirjasta:

Ilkka, 29.4.2005
"Valtakunnan eturivin kiekkojournalisteihin lukeutuva Pakarinen on tehnyt ison työn haastatellessaan jokaista kultaleijonaa ja valmentajakaksikkoa Lindström-Aravirta. 
Kirja käy mainiosta esimerkistä siitä, kuinka voittajajoukkue syntyy ja mitä siltä vaaditaan. Valmentajien ja pelaajien sekä seurajohtajien olisikin syytä lukea se ajatuksen kanssa." 

Kiekkolehti 28.4.2005
"Ratkaisu on hyvin kiinnostava. Siinä pääsee hyvin sisälle joukkueen tapahtumiin ja tunnelmiin. Pakarinen antaa hienon kuvan joukkueen sisältä. Tämä on hyvä valinta, sillä ulkoa tapahtumat on kuvattu jo aiemmin aika tarkkaan.
[P]elaajien omista näkemyksistä kiinnostuneiden on syytä hankkia se heti". 

Lisää »