MTV3 MM-sivut, 9.5.2005
"Mikäli Leijonien otteet meneillään olevissa kisoissa eivät tyydytä, Joukkue vailla vertaa tarjoaa miellyttävää muisteltavaa. Kirja toimii nopeasti luettavana nostalgiapakettina vallan hyvin."
Koko artikkeli tästä

Kauppalehti Presso, 30.4.2005

"Kirjaa lukiessa tuntuu, kuin olisi kärpäsenä katossa kuuntelemassa leijonamiehistön yhteistä muistelotuokiota, sillä Joukkue vailla vertaa etenee pelaajien itsensä kertomana. Kirja on todella intiimi. Pelaajista osa kertoo suoraan, milloin jokin asia otti päähän tai milloin tuntui, että hommat eivät suju. Kritiikki kohdistuu myös valmentaja Curt Lindströmiin."

Ilkka, 29.4.2005
"Valtakunnan eturivin kiekkojournalisteihin lukeutuva Pakarinen on tehnyt ison työn haastatellessaan jokaista kultaleijonaa ja valmentajakaksikkoa Lindström-Aravirta. Pakarinen onnistuu tavoitteessaan olla toistamatta vanhoja asioita. Pelaajat puhuvat rennolla meiningillä ja lukija saa käsityksen siitä, miksi juuri tämä joukkue teki mahdottomasta mahdollisen ja voitti MM-kullan.
Kirja käy mainiosta esimerkistä siitä, kuinka voittajajoukkue syntyy ja mitä siltä vaaditaan. Valmentajien ja pelaajien sekä seurajohtajien olisikin syytä lukea se ajatuksen kanssa." 

Kiekkolehti 28.4.2005
"Ratkaisu on hyvin kiinnostava. Siinä pääsee hyvin sisälle joukkueen tapahtumiin ja tunnelmiin. Pakarinen antaa hienon kuvan joukkueen sisältä. Tämä on hyvä valinta, sillä ulkoa tapahtumat on kuvattu jo aiemmin aika tarkkaan.
[P]elaajien omista näkemyksistä kiinnostuneiden on syytä hankkia se heti". 

Keskisuomalainen, 27.4.2005
"Hockey-lehden päätoimittajan Risto Pakarisen viikko sitten julkaistu kirja Joukkue vailla vertaa – kymmen vuotta maailmanmestaruudesta tarjoaa toisenlaisen näkökulman historialliseen mestaruuteen.
Pakarinen on haastatellut kirjaansa MM-joukkueen kaikki pelaajat – ja [Curt] Lindströmin sekä kakkosvalmentaja Hannu Aravirran.
Kirjan kautta valottuu kuva suomalaisittain täysin uniikin joukkuehengen omanneesta ja vahvasti yhteenkasvaneesta ryhmästä, joka sai siemenperunan mestaruuteen jo edelliskeväänä Milanon MM-kisoissa."
Koko artikkeli tästä (pdf uuteen ikkunaan, myös Savon Sanomissa ja Karjalaisessa)

Jääkiekkolehti, 4/2005
"Joukkue vailla vertaa on muun muassa kertomus tappiosta, voitosta, joukkuehengestä ja hauskanpidosta. Eli tavallaan tiivistelmä jääkiekkoilun hengestä". 

Turun Sanomat (Urheilutieto), 19.4.2005:

"Kirja koostuu yksinomaan pelaajien kertomuksista. Pakariselle oli alun alkaen selvää, että formaatti olisi juuri tällainen.
"Tämä on pelaajien tarina. Kaikki pelaajat on haastateltu yksitellen, mutta kirjaa voisi luonnehtia virtuaaliseksi pyöreän pöydän keskusteluksi. Osa haastatteluista oli lyhyempiä, osa pidempiä"."
Koko artikkeli tästä.

Iltalehti, 19.4.2005:
"Tasavuosien kunniaksi Hockey-lehden päätoimittaja Risto Pakarinen on kirjoittanut kirjan "Joukkue vailla vertaa". Hän on haastatellut mestarijoukkueen kaikkia pelaajia sekä valmentajia Curt Lindströmiä ja Hannu Aravirtaa.
Kirja pyrkii selvittämään, miksi juuri se joukkue voitti maailmanmestaruuden".

www.jatkoaika.com, 18.4.2005
"Esipuheessa kirjoittaja toivoo, että pystyisi luomaan lukijalle tunteen, että on kärpäsenä katossa ison päivällispöydän ääressä. Onnittelut Pakariselle, se fiilis todella syntyi. Tekstit eivät ole siloteltuja ja siksi esimerkiksi Timo Jutilan ja Mika Niemisen kommentit olivat juuri sellaisia kun miehet itsekin. Toinen on joukkueen kaiken edelle asettava koko kansan Juti ja toinen on Pahkasika-Veikko. ”Pelattiinko me muka Norjaakin vastaan?”-kommentti oli juuri sellainen kun olisi kuvitellut tulevankin sanojansa, eli Jukka Tammen suusta. Myös se, että eri pelaajat muistavat tietyt yksityiskohdat ja kommentoivat pelejä eri tavalla, tekee kirjasta kotoisamman."

MTV3/STT, 19.4.2005:
"Kyllähän tässä hermostuu, kun miettii, että miksi toista mestaruutta ei ole tullut, naurahtaa MM-kullan kolmella maalilla ratkaissut Ville Peltonen Risto Pakarisen uudessa kirjassa Joukkue vailla vertaa.
"Kaikki on ollut pelissä. Ei tässä kohta enää ole sitä mahdollisuutta", Peltonen lisää."
Koko artikkeli tästä tai tästä (YLE).


Tilaa kirja tästä.