Tilaa kirja nyt: 19.90 euroa kotiinkannettuna

Risto Pakarinen on kirjan kustantaneen Finnjewel Oy:n toimitusjohtaja, kirjoittaja ja yrittäjä. Hän toimi myös  Hockey-lehden päätoimittajana 2003-05.

Hän on The Hockey Newsin vakituinen avustaja ja hänen tekstejään on ilmestynyt lisäksi esimerkiksi ESPN Magazinessa ja The Sporting Newsissä. Hänen blogiaan voi lukea nhl.com -sivustolla.

Joukkue vailla vertaa on hänen ensimmäinen kirjansa.
Joukkue nyt Satunnaismuistoja
Suomen jääkiekkomaajoukkue, Leijonat, voitti vuonna 1994 sekä olympiapronssia että MM-hopeaa – silti molemmat mitalit olivat pettymyksiä, sillä joukkuetta pidettiin yleisesti maailman parasta jääkiekkoa pelaavana joukkueena.
Seuraavan vuoden kisajoukkueessa oli 16 pelaajaa vuoden 1994 MM-joukkueesta, eikä mikään voinut estää heitä voittamasta maailmanmestaruutta.
Ja kun kultamitalit ripustettiin pelaajien kaulaan ja joukkueen kapteeni Timo Jutila haki maailmanmestaruuspokaalin, koko Suomen kansa hullaantui ja lähti kaduille juhlimaan.

Joukkue vailla vertaa on tarina pettymyksestä, voitosta, joukkuehengestä, hauskanpidosta, ruotsalaisesta valmentajasta, joka sai suomalaisista kaiken irti ja tietenkin jääkiekosta ja voittamisen vaikeudesta.
Kirjaan on haastateltu vuoden 1995 mestarijoukkueen kaikki pelaajat sekä valmentajat Curt Lindström ja Hannu Aravirta
Tämä on heidän tarinansa.

Arvioita kirjasta:

Ilkka, 29.4.2005
"Valtakunnan eturivin kiekkojournalisteihin lukeutuva Pakarinen on tehnyt ison työn haastatellessaan jokaista kultaleijonaa ja valmentajakaksikkoa Lindström-Aravirta. 
Kirja käy mainiosta esimerkistä siitä, kuinka voittajajoukkue syntyy ja mitä siltä vaaditaan. Valmentajien ja pelaajien sekä seurajohtajien olisikin syytä lukea se ajatuksen kanssa." 

Kiekkolehti 28.4.2005
"Ratkaisu on hyvin kiinnostava. Siinä pääsee hyvin sisälle joukkueen tapahtumiin ja tunnelmiin. Pakarinen antaa hienon kuvan joukkueen sisältä. Tämä on hyvä valinta, sillä ulkoa tapahtumat on kuvattu jo aiemmin aika tarkkaan.
[P]elaajien omista näkemyksistä kiinnostuneiden on syytä hankkia se heti". 

Lisää »