Risto Pakarinen on kirjan kustantaneen Finnjewel Oy:n toimitusjohtaja, kirjoittaja ja yrittäjä. Hän toimi myös  Hockey-lehden päätoimittajana 2003-05.

Hän on The Hockey Newsin vakituinen avustaja ja hänen tekstejään on ilmestynyt lisäksi esimerkiksi ESPN.comilla, ESPN Magazinessa ja The Sporting Newsissä. Hänen blogiaan voi lukea nhl.com -sivustolla.

 
     
Pienet marginaalit – Hockeyn parhaat 2003–04 on kokoelma Hockey-lehdessä vuoden aikana julkaistuista artikkeleista ja reportaaseista. Erikoishaastatteluissa jääkiekkomaailman kirkkaimpia tähtiä – Jaromir Jagr,
Peter Forsberg – ja suomalaisia kiekkolegendoja – Pekka Marjamäki, Lauri Mononen, Jukka Porvari.
Matkalla pelin ytimeen tavataan myös Raimo Summanen, Hardy Nilsson ja Ken Dryden.
Eikä pidä unohtaa reportaaseja kauempaa kirkkaiden valojen loisteesta: NHL:stä unelmoivasta farmijyrästä, junioriliigasta ja Saksan seisomakatsomoista.

"Parasta suomalaista kiekkokirjallisuutta pitkään, pitkään aikaan".
– Petteri Sihvonen, valmentaja, kiekkotoimittaja
 

Arvioita kirjasta:

[P]okkari on värikkäästi kirjoitettu tiivis lukupaketti, joka pitää lukijan otteessaan ilman kuvia tai graafisia esityksiä. Peter Forsbergin, Jaromir Jagrin, Pekka Marjamäen, Lauri Monosen, Jukka Porvarin ym. tarinat tarjoavat kaikille muillekin kuin vain jääkiekkofaneille viihtyisiä hetkiä. 
- Sanomalehti Ilkka

"Tässä on pokkari jääkiekon todellisille hardcore-faneille... Innokkaasti kirjoitetut tarinat ovat sanomalehtistandardia pitempiä ja syvällisempiä... Monipuolisten tarinoiden kantava voima on rakentava ja positiivinen asenne".
- Iltalehti

"Kiekkojournalismin Satunnaismatkailijan sydän on kaikesta päätellen jääkiekon muotoinen, mikä huokuu jääkiekkoilun Valittujen Palojen teksteistä. Pienet marginaalit on hyvä piristys kyyniseen asenteeseen ja surullisuuteen taipuvaisen kiekkokirjoittelun keskelle."
- Jääkiekkolehti